יגאל אלון 94

(מגדל אלון 2, קומה 4)
תל אביב

החלוץ 3

ירושלים

פגישת יעוץ ללא עלות

המהפכה הבאה בחקר המוח

לראות לתוך המוח, לשפר יכולות, לבטל כאב
מתוך מאמרו של בן קמינסקי , אפוק טיימס

רצועה עם שני חיישנים קטנים שתתלבש בקרוב על הראש תאפשר לקרוא מה קורה במוחנו. נהגים ישתמשו בזה כדי לדעת מתי הם מאבדים ריכוז, חולי לב יקבלו כך התראה כשמשהו מרגיז אותם. בהמשך נוכל להיעזר ביישומים כאלה גם כדי לשפר את הזיכרון, את היצירתיות ואפילו לבטל כאב. הכירו את המהפכה הבאה בחקר המוח.
 
רטיה מצחית של שתי אלקטרודות תקרא בעתיד את הפעילות החשמלית של המוח
חוקרי מוח בארץ ובעולם הופתעו מפריצת הדרך של פרופ׳ נתן אינטרטור מאוניברסיטת תל אביב. בעזרת שתי אלקטרודות המונחות על המצח, הוא מצליח לקרוא את הפעילות המוחית ולהפיק נתונים על מצב הרוח שלנו, מצב הריכוז שלנו, על התרגשות, שמחה, עצב, סערת נפש או שלווה. הוא אפילו מצליח לגלות דברים מעניינים על פעילות המוח של כלבים. מהפכת המחשוב הלביש הולכת וצוברת תאוצה. יותר ויותר מכשירים יכולים להתחבר לנו לגוף, להיות מחוברים לאינטרנט דרך הסמארטפון שלנו, ולספק לנו משוב על מצבנו הגופני בזמן אמת. צמידים מודדים את הפעילות הגופנית שלנו, מכשירים אחרים מסוגלים לבצע בדיקות דם לא פולשניות, ואחרים יכולים לספק לנו מידע בזמן אמת על מצב הרוח שלנו. אבל עד כה מהפכת המחשוב הלביש עדיין לא הגיעה אל המוח. ישנם כיום מכשירים זמינים ופשוטים ללבישה, עם מספר קטן של אלקטרודות, אבל הם מספקים מידע מוגבל ביותר על פעילות המוח שלנו. אם אנחנו רוצים לנתח באמת את פעילות המוח אנחנו צריכים בדרך כלל לחבוש על הראש קסדה או רשת עם אלקטרודות רבות, בתהליך שכולל טבילה שלהן בנוזל או מריחה בג׳ל. הדעה הרווחת היא שנדרשות בין 32 ל-264 אלקטרודות כדי לקבל מיפוי טוב של פעילות המוח. הפיתוח שלו מאפשר להניח בין רגע מעין רצועה דקה על המצח, ולבצע ניטור רציף של המוח שלנו לאורך כל היום באמצעות שתי אלקטרודות. בעתיד, הוא מקווה, נוכל לעשות את אותו הדבר באמצעות מדבקה זעירה שנדביק על המצח.
מגוון עצום של שימושים לרטייה מוחית או אפילו מדבקה שקוראת גלי מוח
טייסים או נהגים יוכלו לחבוש אותו על הראש בזמן הטיסה ולקבל התראה בזמן אמת אם הם נעשים עייפים או מאבדים ריכוז. רופאים יוכלו להלביש את המכשיר הפשוט והזול על אנשים הלוקים בתרדמת, ולקבל בזמן אמת מידע שיסייע בשיקומם. אדם עם מחלת לב יוכל לקבל חיווי בזמן אמת מתי משהו מרגיז אותו או מוציא אותו משלוותו כדי לזכור להירגע בזמן, ותוכנות ללמידה ממוחשבת יוכלו להתאים את עצמן למצב הריכוז, העניין ויכולת הקליטה של התלמיד. וזאת רק ההתחלה.
 
פריצות דרך בקריאות מוח
בזמן שהפיתוח והמחקר של אינטרטור נמצא כרגע בשלבים ראשוניים, פריצות דרך בקריאת המוח ממשיכות להתרחש בעולם ולחולל מהפכה ביכולת ההבנה שלנו את המוח האנושי. יש לא מעט חוקרים ישראלים שממשיכים לעשות פריצות דרך עולמיות בתחום. אחד מהם הוא פרופ׳ אמיר גבע, מהמחלקה להנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון, שהקים את הסטארט-אפ ElMindA (אלמיינדה), יחד עם ד״ר גודד שחף.
בדיקת פעילות מוחית שגרתית בקופת החולים
לגבע יש חזון. כמו שאנחנו הולכים היום לבדיקות שגרתיות בקופת החולים – בדיקות דם, בדיקות רנטגן – כך נלך גם לבדיקות מוח שגרתיות, שיאפשרו לנו לדעת מה השתנה במוח שלנו מאז הבדיקות הקודמות. נוכל לגלות למשל התדרדרות במצב הזיכרון, או התחלה של דמנציה ולהתחיל לטפל מוקדם בבעיה. נוכל לגלות מגוון רחב של פגיעות מוחיות. הפיתוח של ElMindA מאפשר לעשות את זה.
מיפוי לאחר זעזוע מוח
תחום נוסף שמתמקדים בו באלמיינדה הוא פגיעות מוח. אחרי זעזוע מוח אדם זקוק לזמן החלמה והתאוששות לפני שהוא יכול לחזור לפעילות תקינה. אבל כיום קשה מאוד לאתר מתי פעילות המוח שבה למצב שבו הייתה לפני הפגיעה. לעתים נראה שהנפגע התאושש לחלוטין, אבל למעשה הפעילות המוחית עדיין לא שבה לקדמותה, וחזרה לפעילות שגרתית בשלב כזה עלולה לגרום לנזק. באלמיינדה התחילו לעבוד עם קבוצות פוטבול. הם מבצעים עבור השחקנים סריקות מוח בתחילת העונה, עוד לפני המשחקים, כדי לשמור במאגר כיצד נראית פעילות המוח התקנית שלהם. במקרה של זעזוע מוח במהלך משחק, הם מבצעים סריקת מוח הממפה את הפגיעה. ההדמיה הממוחשבת מראה היטב את האזור שתפקודו נפגע. כך, באמצעות המשך מעקב, הם יכולים לאשר מתי הפעילות המוחית השתקמה לחלוטין.
יעל לנגפורד, מייסדת ומקימת מרכז גלים - טכנולוגיות טיפול מתקדמות ופיתוח המוח.

יעל לנגפורד, מייסדת ומקימת מרכז גלים - טכנולוגיות טיפול מתקדמות ופיתוח המוח.

"להשתמש במוח לשם שינוי " יעל לנגפורד הקימה את מרכז גלים ואת שיטת יעל לנגפורד שמשמשת עד היום מטופלים רבים בהצלחה גדולה. הטיפול מיועד לסובלים מהפרעות קשב שמעוניינים להתגבר עליהן ללא צורך בנטילת תרופות, לסובלים מחרדות, דכאון, בעיות שינה, מחלות סטרס, כאבים ועוד.

הסיסמה שליוותה אותה במהלך מחקריה הייתה: 'לצאת מהמעבדה וליישם בחיים האמתיים'. .

מאמרים אחרונים

טיפול בהפרעות קשב וריכוז ללא תרופות

יצירת קשר מהירה