באמצעות שיטת יעל לנגפורד אנו מטפלים במגוון רחב של בעיות רפואיות, נפשיות וגופניות, בילדים:
- הפרעות קשב וריכוז ADD
- הפרעות קשב ריכוז עם היפראקטיביות – ADHD
- חרדה
- דכאון ומצבי רוח
- הפרעות שינה
- OCD – הפרעה טורדנית-כפייתית
- ליקויי למידה
- שליטה באימפולסיביות ואלימות.
נוירופידבק המכונה גם EEG ביופידבק או HEG הינו אפליקציה ספציפית של עיקרון הביופידבק, הטוען שאפשר להביא במידה מסויימת תהליכים פסיכולוגיים הניתנים למדידה להגברה ולתצוגה, לידי בקרה רצונית. בתרגול גלי מוח, מחברים בצורה קלה ופשוטה אלקטרודות על גבי הקרקפת של האדם, כתוצאה מכך מתקבל רישום של פעילותו החשמלית של המוח.
מידע זה מוצג כפידבק בפני האדם – בליווי צלילים אורות ותמונות.
האדם מקבל הדרכה ולומד לווסת את הפעילות המוחית שלו באמצעות אסטרטגיית משחק למטרות שונות כגון אלה שהזכרנו כאן.
נוירופידבק עוזר למוח האדם להתגמש ולהגיב לסיטואציות נתונות במגוון אופנים רחב.

מהו נוירופידבק
ניורופידבק היא שיטה לאימון פעילות מוחית, אשר מטרתה לסייע לאדם להשיג שיפורים בתפקודים קוגניטיביים ו/או רגשיים. השיטה הינה ידידותית ונעימה למטופל ומחקרים רבים מעידים על יעילותה הרבה.
ציוד הניורופידבק כולל חיישנים המונחים על ראשו של המטופל, אשר מודדים פעילות חשמלית ו/או מטבולית של המוח. כך למשל, נמצא כי אצל לוקים בהפרעת קשב וריכוז, מפת גלי המוח מעידה על מחסור בגלים המסייעים לריכוז ועודף בגלים האופייניים לזמני מנוחה, זאת בעיקר באזורים פרונטליים.
במפגשי האימון, אשר נערכים לאחר תהליך אבחון , מקבל המטופל מטלות ביצועיות ומחשבתיות שונות, תוך שהוא מחובר לציוד ניורופידבק. כאשר הוא משנה את דפוס הפעילות המוחית שלו בכיוון הרצוי, הוא מקבל תגמול מידי, כגון ניקוד על גבי המסך או התקדמות בסרט או משחק. כך מושגת למידה פיזיולוגית המביאה לשינוי הנדרש בדפוסי גלי המוח וברמות החמצון המוחית.
השיטה
המטרה היא לתרגל את גלי המוח של האדם על מנת לנרמל את פעילותו המוחית, למלא משימות בצורה קשובה יותר: בהשקעת הזמן הדרושה למשימה, בפיתוח קשר עם הסביבה הן האנושית-חברתית והן האחריות לסביבה הדוממת ועוד.
גלי מוחו של כל ילד שונים זה מזה ופועלים בצורה שונה מילד לילד. אנו ממפים את התנהגות גלי המוח של הילד הנבדק ובונים בעקבות תוצאות המיפוי תכנית טיפולים ספציפית ומותאמת אישית לכל ילד לפי הבעיה אותה רוצה לפתור. גלי המוח בבעיות השונות מתאפיינים בדפוסים שונים, אותם אנו מזהים ומלמדים את הילד בצורה מודעת להפעיל או להכיר איזורים או גלים אותם לא הפעיל קודם.
בסדרה של מפגשים במרכז גלים אנו מלמדים את הילד לשנות באופן רצוני את גלי המוח על מנת שיתאימו לפתרון הבעיה איתה הגיע, לתת לו את הכלים להשתמש במה שלמד גם מחוץ לקליניקה, בחיים האמיתיים ולהפוך את מה שהשיג בטיפול לטבע שני שלו.
הטיפול
העבודה המעשית מתבססת על אימונו של המוח. כפי שהרמת משקולת במשך הזמן מביאה לשריר חזק ומאומן ולכושר גופני, כך אימונם של גלי המוח למטרה רצויה, במשך סדרה של מפגשים מביאה (במקרה שהמטרה היא שיפור ריכוז) להשראת גלי הריכוז למשך זמן אורך יותר וקיצור משך הופעתם של רמת גלי הפיזור.
באופן מעשי הילד יושב מול מסך מחשב כשמונחות על ראשו אלקטרודות במקומות שנקבעו באופן ספציפי לו במפגש מקדים. במשך המפגש הוא מקבל משימות שונות –משחקים שהתקדמותו והצלחתו בהם תלויה ברמת ביצוע המשימה שהתבקש. הוא בעצם מפעיל את המחשב ע"י המחשבה שלו (דרך האלקטרודות) ורואה את פעילות מוחו בשידור חי. ככל שהצלחתו מתקדמת, עולה רמת הקושי של המשחק, כך שעליו לבצע את המשימה שקיבל על מנת להצליח שוב.
בסיומו של כל מפגש מצטרפות תוצאות המפגש היחיד לתוצאות רצף המפגשים הקודמים והבאים אחריו – ליצור גרף התקדמות עבור כל אחת מן המשימות המרכיבות את המפגש.